3 modalități prin care iți schimbi realitatea:
1. Revelația
Revelația este acea stare de metaînțelegere profundă trăită în meditație, contemplare, concentrare intensă, evenimente de viață cu o tensiune psihică semnificativă, sau, spontan, fără un stimul extern.
2. Transa terapeutică ( hipnoza/ autohipnoza)
Un pattern are rolul dinamic de a ajuta personalitatea. Inițial, oferă un anumit tip de confort personal, poate te ajută să obții validări, poate să eviți ceva perceput ca periculos, poate îți aduce siguranța dominatorului sau vulnerabilitatea victimei.
Dar, mai devreme sau mai târziu, eul conștientizează că acel tip de beneficiu aduce dezavantaje. Conștientizarea nu aduce vindecarea deoarece se produce la nivelul superficial al conștientului, vârful icebergului. Și mintea conștientă încearcă să producă schimbarea, dar strânge mai tare lațul suferinței. Suferința poate însemna o boală, o fobie, relații dizfuncționale, atacuri de panică, depresie, kilograme în exces, dificultăți de învățare, probleme sexuale, o traumă, un deces, un divort, o situație socială, etc.
Orice afectează echilibrul mental, emoțional, psihic, fizic și energetic poate fi ameliorat sau vindecat prin hipnoterapie. Hipnoterapia este calea cea mai simplă și mai scurtă, prin care sunt activate mecanismele subconștiente. Se declanșează procesul de căutare intuitivă a unor soluții optime, aducând la suprafață disponibilățile deja existente, uitate sau neconștientizate.
Strategiile terapeutice utilizează tehnici specifice, individualizate, centrate pe soluții și presupun un număr relativ scurt de ședințe.
Prin depotențializarea acelor cadre de referință și a sistemelor de credință problematice, se activează resursele latente ale ființei umane. Astfel, inconștientul accesează resurse creative, elaborând alternative benefice și sănătoase.
Clientul are deja lampa magică unde duhul este inconștientul său. În timpul transei terapeutice, regresive, progresive, clientul are control total având un gardian imbatabil: mintea inconștientă. Care nu permite virusarea prin introducerea unor date/ valori/ programări care intră în conflict cu integritatea intrisecă a clientului.
3. Repetiția pentru a forma deprinderi noi
Spre deosebire de hipnoterapie, necesită multă muncă personală, timp, răbdare, disciplină, autocontrol, atenție, conștientizare, concentrare și perseverență.
Prin repetiția acțională, mentală, însoțită de imaginație și susținută emoțional, din acea stare ”ca și cum” rezultatele pot apărea, sau nu. Sau nu, deoarece calea de comunicarea de la conștient la subconștient este cam ca mersul trenurilor în România, dificilă, lentă și cu mari întârzieri.
Mintea subconștientă nu răspunde spontan la comenzile conștientului, nu are conceptul de timp, nu este afectată de suferință. Ca să fiu plastică, imaginează-ți că îți este sete și îi ceri apă, doar verbal, unei persoane surdo-mute. și, culmea! Nu reacționează! Și repeți, repeți! Acea persoană chiar ar vrea să-ți ostoiască setea, dar nu folosești un un mod de comunicare adecvat.
Eu pot repeta frenetic de 108 ori si timp de 365 de zile: ”Sunt bogată!”. Și totuși, situația mea financiară rămâne neschimbată. Pentru că subconștientul meu răspunde amuzat:
– Ei, nu! Pe bune? Nu am învățat noi că banii nu curg la robinet? Că fără compromisuri nu poți fii bogată? Nu am învățat noi că spiritualitatea presupune sărăcie? Nu mi-ai repetat de o viață că banii sunt murdari?
Și tot așa, poate recita din repertoriul credințelor preluate sau învățate personal.
Când hotărăști să faci o schimbare în viață, începe cu afirmații cu care mintea subconștientă să fie de acord. Raportându-ne la exemplul de mai sus, poți începe prin a gândi, simți, vizualiza și verbaliza ”Cu fiecare zi care trece / Zi după zi / În fiecare zi resursele mele financiare sporesc!”. Eficiența crește când tehnica se face într-o stare modificată de conștiință, respectiv dimineața, înainte de a te trezi complet, și seara, la culcare. De subliniat că și acțiunile tale trebuie să fie congruente cu realitatea dorită . Știm că mintea sub/inconștientă nu face deosebirea între imaginație și real. Dacă ești receptiv și ai o atitudine nonjudecativă, vei descoperi și sursa dezacordului subconștient, exprimată printr-un gând, o emoție, o imagine, o senzație fizică.
Ceea ce vă pot oferi, este certitudinea că schimbarea comportamentelor și, implicit a realității, este posibilă și ușor de facilitat prin hipnoză terapeutică, metode de echilibrare energetică, deprinderea unor instrumente și tehnici care facilitează schimbarea de la sursă, având ca unic țel echilibrul tău emoțional, mental, energetic și sănătatea radiantă.